Wat is een grafisch vormgever

Grafisch ontwerper bij The Image Partner
Grafisch ontwerper bij The Image Partner

Een grafisch vormgever (vaak grafisch ontwerper genoemd) is een specialist die zich bezighoudt met het vormgeven van communicatiemiddelen zoals brochures, boekomslagen, flyers en visitekaartjes. De grafisch vormgever is vaak ook verantwoordelijk voor het ontwerpen van logo’s, complete huisstijlen en websites.

Wat zijn de werkzaamheden van een grafisch ontwerper?

De werkzaamheden van een grafisch ontwerper bestaan onder andere uit: – Het in kaart brengen van de identiteit van de opdrachtgever – Het in kaart brengen van de branche waarin de opdrachtgever actief is – Het onderzoeken van de manier waarop de doelgroep van de opdracht het beste bereikt kan worden – Een zo compleet mogelijke briefing laten opstellen door opdrachtgever – Het vormgeven van unieke huisstijlen en het designen van communicatiemiddelen in relatie tot de huisstijl van de klant – Etc. Als je dus vraagt wat een grafisch ontwerper doet dan is dat veel breder dan dat je in eerste instantie zou denken.

Een grafisch vormgever dient namelijk ook goed aan te voelen wat de opdrachtgever wil en vanuit daar originele en herkenbare designs te ontwerpen. En daarvoor dient de ontwerper eerst te weten te komen wie de opdrachtgever is en hoe de branche waarin het bedrijf actief is visueel werkt. Wil je meer weten over ‘wat is een grafisch vormgever’?

Of ben je op zoek naar een grafisch vormgever die met je meedenkt en goed aanvoelt wat voor design het beste bij jou past? Neem dan eens vrijblijvend contact op met The Image Partner!

Wat we ook doen